• Scholieren Sparen
  • KC De Schakel
  • KC De Schakel
  • KC De Schakel

GLOBAL MONEY WEEK 2021

Global Money Week (GMW) is een jaarlijks terugkerende activiteit die wereldwijd gevierd wordt. Het is een initiatief van Child Youth and Finance International. Suriname doet sinds 2013 hieraan mee. In Suriname is de Centrale Bank van Suriname de trekker. De afgelopen jaren is door middel van beurzen invulling gegeven aan de GMW. Vanwege de COVID-19 pandemie wordt de GMW dit jaar anders gevierd. Elke deelnemende instelling zal op haar eigen creatieve wijze invulling geven hieraan. ...


Lees verder...

Konijntje – doet een karweitje

Het was een mooie zonnige middag toen kindje Konijntje met zijn moeder een wandeling maakte in de mall. Verheugd wees Konijntje naar een glazen kast, naar een game met de woorden: Kijk daar Mama, dit moet ik zeker hebben. Moeder Konijn fluisterde naar kindje konijn, dat zou wel kunnen mijn lieverd maar daar zou je wel zelf voor moeten sparen want op dit moment is het iets dat je graag wil en niet iets dat je nu zou moeten hebben.


Lees verder...

SPAREN

"Wanneer wij praten over sparen wordt er direct gedacht aan geld sparen. Sparen is iets niet gebruiken maar apart houden voor later. Maar waarvoor kan je allemaal sparen, geld apart houden voor later. Sparen kan voor verschillende dingen, met een mooi woord zeggen we doelen. Bijvoorbeeld sparen voor een telefoon, voor een mooie fiets of om op vakantie te gaan. Je kunt geld sparen, maar je kunt ook geld lenen. Als je geld leent, moet je rente betalen. Wat is rente? Rente is extra geld dat je moet betalen aan degene waar je geld van leent. Het is een soort...


Lees verder...
012

Vreemde Valuta Rekeningen

vv-rekening

Leden kunnen ook een Euro en/of USD rekening bij ons openen en aanhouden. Op deze rekening kunt iu direct opneembare gelden parkeren. De belangrijkste vereiste voor het openen van een vreemde valuta rekening is dat men lid moet zijn.


Voor het overige geldt min/meer dezelfde procedures als voor de inschrijving als lid van de KCDS.

- Er wordt een aanvraagformulier ingevuld (bedrijven e.d. schrijven een brief).

- Het volledig ingevuld aanvraagformulier wordt persoonlijk op ons kantoor of bij onze veldwerker ingediend samen met een geldige legitimatiebewijs.

- Na goedkeuring van de aanvraag volgt inschrijving en een storting van administratiekosten. Hierna wordt het eerste inlegbedrag gestort en ontvangt het nieuw lid een bewijs van het lidmaatschap.