• Scholieren Sparen
  • KC De Schakel
  • KC De Schakel
  • KC De Schakel

KONI NANGA YU MONI SCHOLENPROJECT

Op 2 februari jl, de 44ste verjaardag van KCDS, is er in samenwerking met SureBizz een boost gegeven aan het schoolsparen project. Met het thema KONI NAANGA YU MONI zal aan leerlingen van zes (6) verschillende MULO scholen in Paramaribo en Wanica gedurende de periode februari 2016 tot april 2016 het belang van sparen en verantwoordt omgaan met geld worden benadrukt d.m.v. interactieve en praktische presentaties.

 

Het project is gelanceerd op de R.D. Simonschool. Vervolgens is de Abu Hanifaschool bezocht. In de maand maart zijn de Dennert- en Christus Koningschool aan de beurt. De leerlingen worden gemotiveerd om te blijven sparen ongeacht de situatie waarin zij zich bevinden. Aan het einde van de presentatie wordt de kennis van de leerlingen getoetst d.m.v. een quiz.

Aan dit scholenproject is een wedstrijd element gekoppeld. De winnaar van de competitie is de school die het beste opstel schreef of, de mooiste tekening maakte of het creatiefste knutselwerk vervaardigd. Leerlingen kunnen in groep uit vijf (5) meedoen aan de competitie. Elk lid van de winnende groep ontvangt een prijzenpakket en de winnende school een beker.

Vanwege de jaardag van KCDS op 2 februari j.l. zijn de leerlingen getrakteerd met een heerlijke stuk taart. Het programma van het scholenproject wordt in april voor het laatst gepresenteerd aan de Shri Vishnu- en de Anton Residaschool.